.....(vad är det för ett j-a ord föresten???) Befriad borde det heta.
Om jag vore befriad skulle jag äta pasta med olivolja, flingsalt och parmesan. VARJE DAG!!!
Men nu är jag inte befriad utan s-a-m-b-o-e-n-d-e och det är ju helt fantastiskt i sig. Men då blir det mest riktiga måltider enligt tallriksmodellen. Kolhydrater, proteiner och en massa grönsakstjafs. Och egentligen älskar jag det. Jag älskar mat och grönt. Jag älskar nyttigt och onyttigt. Jag älskar kombinationen. För det är det som får mig att känna mig - ja....levande....eller nåt?!;-)
Men om jag vore just - befriad, singel, änka, ung, gammal, nucka, nunna - U name It - skulle jag kunna leva på pasta med just - olivolja, flingsalt och parmesan. VARJE DAG!
Men nu råkar jag ju som sagt vara s-a-m-b-o-e-n-d-e,
och därför blir det inte så ofta
Det finns dock vissa krav....
1. Pastan måste serveras i en stooor, djuuup tallrik
helst någorlunda okej upplagt
Man äter med ögat - glöm inte det!
2. Pastan måste ätas med sked och gaffel
3. Pastan måste serveras med Bengt Frithiofsson`s olivolja,
för har man en gång börjat använda hans olja,
är man den (honom) alltid trogen
Kolla in klippet nedan. Han är ju helt fantastisk!
Sist med inte minst....
4. Basilikan måste vara min egenodlade från altanen
Plötsligt känns det lättare att grilla en fläskfilè och göra en potatis eller pasta sallad va? Mina krav, trots enkelheten, kanske är lite för höga? Det är ju trots allt bara en pasta"rätt"......
P.s Jag gjorde från början en carbonara, som smakade soprester - därav denna "enkla" rätt, som jag förvisso ÄLSKAR
D.s Mr M undrade vart proteinet var?
Ö.s Jag svarade honom inte
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar